WINTERANIMAL 2016 
 
 

 


KORTE FOTOIMPRESSIE op deze web-site
 
Of klik op het logo hieronder om alle foto's te zien in het Picasa-album van de Eilandschutters
 
 

EIND JANUARI......
Afbeelding invoegen
 
De voorbereidingen voor de Winteranimal zijn in volle gang.....
 
Afbeelding invoegen
 
De afgelopen dagen werd er al flink gewerkt in De Dierenkliniek  van de Eilandschutters.  Alle animals zijn gekeurd en al dan niet gezond verklaard. Er zijn dit jaar ook een aantal dieren van Zeemacht bij ons te gast, welke allemaal van een merkteken moesten worden voorzien.
De animals voor 56 doelen zijn uitgezocht en verdeeld voor 4 lussen. Alle bordjes, plokken, lintjes zijn per lus klaargelegd.
 
VRIJDAG 12 FEBRUARI.
Vanmorgen alle animals per lus ingeladen en met alle vrijwilligers naar het bos bij Paal 21.Het uitzetten van de lussen duurde tot half in de middag. We zijn tevreden, we hebben prachtige lussen over de camping en door het bos gemaakt.
Op de parkeerplaats is een prachtige tent van .texelsevent. verrezen. Veel ruimte voor de schutters, voor de catering en voor 
Hauke met zijn winkel en die ook een paar dieren heeft gesponsord.
Leo is als vanouds weer onze oppas voor de nacht.
 
ZATERDAG 13 FEBRUARI.
Vroeg uit de veren, het is nog donker als we op het parkeerterrein bij de Koog aankomen. De catering is net begonnen met het zetten van de koffie...
Alle 4 de lussen moeten worden geinspecteerd, alle animals hebben vannacht in het bos en de duinen overnacht en wie weet zijn er een paar weggelopen....Na controle blijkt dit mee te vallen.
Wel passen we wat wegwijzers aan en een enkel doel wordt verplaatst.
 
Op het parkeerterrein wordt het inmiddels druk, de schutters komen massaal van de boot van half 9. Er heerst een goede sfeer. Om 10 uur heet Aad iedereen welkom en daarna wordt iedereen naar zijn doel gebracht. Het loopt gesmeerd. Er hangt een goede sfeer, het is prachtig weer, de catering draait fantastisch...
Rond half 3 zijn de eerste schutters binnen.
 
ZONDAG 14 FEBRUARI
Vandaag iets later naar de Koog. De lussen worden weer nagekeken en gelukkig staat alles er nog. Het lijkt vandaag iets minder druk met schutters. Het parcours is dit jaar opgebouwd in 4 lussen van 14 doelen. De schutters die 2 dagen deelnemen schieten vandaag 2 andere lussen dan zaterdag. Eén lus in de duinen en eentje in het bos. Het weer laat ons een beetje in de steek, het regent af en toe en het waait meer dan gisteren. Een echte Winteranimal dus. Opnieuw is de sfeer super, de schutters zijn tevreden, de catering draait als een trein en  ook vandaag is de wedstrijd op tijd afgelopen. 
De prijsuitreiking vindt in de tent plaats vanwege de regen.
 
Het opruimen van alles gaat voorspoedig. Om kwart over zes is de parkeerplaats leeg: de animals weer in De Dierenkliniek, de tent afgebroken, de catering opgeruimd...alsof er niets is gebeurd. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 10e Winteranimal, ,met 295 unieke inschrijvingen, heel veel gezelligheid, en heel veel tevreden schutters.
 

 We kunnen als vereniging trots zijn op onze vrijwilligers!