Onderstaand artikel is ook in de Texelse Courant geplaatst:

Eerste plaats voor Texelse handboogschutster

Marinka Kampstra van handboogvereniging Eilandschutters heeft afgelopen weekend de eerst plaats behaald tijdens een A-status Veldwedstrijd handboogschieten. In de klasse Dames Compound wist zij met 319 punten de nummers twee en drie ruim dertig punten voor te blijven. Met deze score wist zij tevens haar derde prestatiespeld voor het veldschieten in de wacht te slepen.

De wedstrijd vond plaats in het bos bij Tienray in Limburg. In het heuvelachtige bosgebied waren 24 doelen uitgezet waarbij moest worden geschoten over bekende en onbekende afstanden variërend van 10 tot 60 meter. Het was een uitdagend parcours waarbij veel gebruik was gemaakt van hoogteverschillen waardoor soms omhoog moest worden geschoten, of de schutter stond zelf boven op een heuvel. De weersomstandigheden om te schieten waren goed, op een enkele bui na, maar Marinka had daar weinig last van en wist het blazoen op alle afstanden goed in te schatten en steeds goed te raken.

Gefeliciteerd Marinka!