Vrijdag 15 februari.
We hadden de afspraak gemaakt om te verzamelen op de parkeerplaats in het bos, waar de Winteranimal plaats gaat vinden.
Met een paar man werd de grote gehuurde tent opgezet en er werden alvast tafels in geplaatst. In kleine groepjes de drie verschillende lussen uitgezet, compleet met plokken en bordjes en bedacht wat voor doel het werd en welk beest waar kwam. Dit jaar maar een klein stukje over de camping, vanwege de Texel-trail, die zondag over de camping loopt.
Er was ook tijd voor koffie, waarbij Marja, onze voorzitter, trakteerde vanwege haar verjaardag. Leo is gearriveerd met zijn camper om de boel in de gaten te houden.
De weersverwachting is goed, we hebben er zin in!
Zaterdag16 februari.
Het is haast nog donker als we in alle vroegte naar het bos gaan. Met kruiwagens gaan we het bos in om de animals op hun juiste plaats te brengen en te controleren of alle bordjes er nog staan. Het weer is fris, maar we hebben het warm, het is een zwaar klusje om met de kruiwagen door de mulle bos-, en duinpaadjes te rijden.
De catering wordt opgebouwd, er zijn wat opstartproblemen met de aggregaat, maar nadat deze wordt omgeruild voor een andere, is er gelukkig toch stroom.
Inmiddels zijn de eerste deelnemers al gearriveerd en kunnen de scorebriefjes afgehaald worden bij de dames die daarvoor klaar zitten. Er kan ook geld worden terug gekregen voor de bootkaart. (korting TESO).
Een half uurtje later dan gepland houdt Aad de briefing en wenst iedereen een goede wedstrijd. Drie van onze mensen gaan het bos in om alle schutters naar hun eerste doel te brengen. Als ‘de knal’ van Bas klinkt, mag er gestart worden.
Het is gezellig op de parkeerplaats waar de groepen schutters tijdens de wedstrijd langs komen bij de catering voor een drankje, voor snert, broodjes bal of warme worst.
De sfeer is goed en de reacties van de schutters zijn positief over het parcours.
Rond vier uur zijn alle 189 schutters klaar en na een half uur volgt de prijsuitreiking.
De grote animals worden uit het bos gehaald en voor overnachting in de tent gezet.
Het weer is vandaag prachtig, er is haast geen wind en soms een zonnetje.Zondag 17 februari.
Vanmorgen vroeg weer met een paar man de 3D animals op hun plek gezet en gelijk bekeken of alles nog in orde was. De catering wordt weer klaar gezet en al snel heeft Ernst de koffie klaar.
Er komen vandaag 160 schutters, waarvan er 114 deelnemen aan het kampioenschap 3D van Rayon1, wat gelijk wordt gehouden. Om half 10 heet Aad de schutters welkom en wenst eenieder een fijne wedstrijd. Opnieuw worden de deelnemers naar hun eerste doel gebracht en net als gister is ‘de knal van Bas’ het startsein.
De dag verloopt voorspoedig. De schutters zijn nog steeds enthousiast over het parcours en op de parkeerplaats is het een komen en gaan van schutters.
Om 16.00 uur zijn alle schutters klaar. Aan iedereen is gevraagd om na het schieten van het laatste doel, het dier mee terug te nemen naar de parkeerplaats. Alle dieren komen terug, wat ons veel werk bespaard.(dank aan de schutters).
Al na een kwartier zijn de scores verwerkt en vindt de prijsuitreiking plaats. Eerst alle prijzen van de 3D-Rayonkampioenschappen, daarna de prijzen van de Winteranimal.
De medailles zijn dit jaar voorzien van het logo van de Eilandschutters.We lopen nog eenmaal het parcours na om de linten en achtergebleven spullen weg te halen. Alle 3D animals worden naar Odysseus gebracht. We ruimen met elkaar de catering op en ook breken we de gehuurde tent weer af. Het opruimen verloopt soepel, om half zeven is de parkeerplaats weer leeg…We kunnen terugkijken op een heel erg geslaagde Winteranimal.Bekijk een filmpje van een deelnemer.
hartelijk dank!