Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen
 
 
Dit jaar is besloten de Texelronde alleen te houden met eigen leden. Een clubwedstrijd. Op de dag van de Midzomerverschieting met aan het eind een gezellige barbecue. Lees meer op de Texelronde 2015 flyer.
 
 
Zondag 21 juni 2015.

's Morgens vroeg (toen bijna iedereen nog sliep) regende het pijpenstelen.... maar buienradar gaf aan dat het rond 10 uur droog zou worden.Om 10 uur zou de start van de eerste ronde  plaatsvinden, dus dat zou mooi uitkomen. Maar helaas, het regende om half 11 nog dus besloten we het programma om te gooien en de eerste ronde 18*2 pijlen  op 25m binnen in de zaal te schieten. 
Nadat Aad de bbq had gehaald (voor s avonds) konden we beginnen. De wedstrijd duurde lang, mede doordat we 2 pijlen per beurt schoten en we met redelijk wat schutters waren. Het was een gezellige ronde maar er werd wel serieus geschoten.
 
Hierna volgde de lunch. Deze week niet af van wat we altijd hebben bij een wedstrijd: Patat, frikandel, kroket. Marja, Marinka en Johan zorgden hiervoor.
 
Inmiddels was het buiten droog, dus de tweede ronde, 18*2 pijlen op 35 m (Voor de jeugd 18m) ging buiten van start. Gelukkig maar, want de Texelronde hoort toch buiten!  Ook deze ronde verliep soepel. Nieuwkomers Frans Hattink (longbow) en Robert Witte (flatbow)schoten mee op de 18 m. Voor hun is het de eerste wedstrijd, terwijl Robert vandaag pas lid is geworden! Beiden heren waren/ zijn erg enthousiast. Ook Rik Vlaming (recurve) schiet zijn eerste wedstrijd.
 
Na afloop van deze ronde volgt nog de Face to Face. Deze schieten we vanaf de 18 m lijn. Dan kunnen ook de jeugdschutters tegelijk schieten.
Het is spannend tot op het eind. Kees wint de Face to Face bij het hout, Gert-Jan wint bij de recurve. Omdat er maar 2 compoundschutters zijn (Aad en Ben ) deden die niet mee.
 
De tijd draait door en de middag loopt ten einde. Voordat we gaan eten reikt Aad de prijzen uit. Kees Bakker wint bij de houtschutters, Olga Ellen bij de recurve en Ben Moor bij de compound. De barbecue is ondertussen aangestoken en Johan ontpopt zich als een echte vleesbakker. Het vlees is heerlijk en ook de salades smaken uitstekend. 
 
Halverwege de avond keren we huiswaarts. De 38e Texelronde mag geslaagd worden genoemd!
 
 
UItslagen:
 
Longbow
1. Kees Bakker       476
2. Johan Tromp      398
3. Jan Prins             324
4 Marja Kampstra  304
5. Frans Hattink      251
6. Robert Witte        172
 
Recurve:
1. Olga Ellen                 477
2. Frans Schrama       470
3. Noud Ellen               432
4. Marinka Kampstra  389
5. Rik Vlaming             186
 
Compound
1. Aad van Gils       527 
2. Ben Moor            499