Afbeelding invoegen
 
Een 3D op een ander eiland....
 
Dit jaar heeft Johan Tromp ons gevraagd ook eens mee te gaan naar de 3D op Terschelling. Hij is er al een paar jaar achtereen alleen geweest en volgens hem is het er altijd erg gezellig. Bovendien zou hij dan een grote tent regen op de camping.
 
Vrijdag was het mooi weer. S Middags vertrokken Frans S, Frans H, Robert, Roel, Johan, en Jonathan naar Terschelling, waar s avonds  op de camping vis zou worden gebakken voor de schutters. Dit viel een beetje tegen, want er was slechts één visje per persoon. Niet getreurd, er zijn ook snackbars op het eiland. Hierna nog een terrasje pakken en wachten tot  Olga en Gert-Jan ook waren gearriveerd.Zij namen vanwege werk een boot later.
Op de camping nog even bij het vuur gezeten en wat schutters gesproken.Daarna met zijn allen in een grote (leger)tent geslapen. Roel had last van een konijntje, wat naar binnen in de tent wilde komen. Jonathan heeft in zijn slaap geprobeerd om alle bomen op de camping om te zagen.....

Zaterdagmorgen was er eerst tijd om te ontbijten want de wedstrijd begon pas om 11.00 uur. De sfeer was gemoedelijk. Je mocht zelf groepen maken en starten waar je wou... Alleen Johan ging met andere schutters mee, wij bleven als Eilandschutters een groep. Het was een soort survivaltocht van doel naar doel. Op Terscheling hoef je niet op de bestaande paden te blijven ;-) Het was een mooi en afwisselend parcours, deels in het bos en deels op de hei en in de duinen. Wel kilometers gemaakt.... de afstand tussen de verschillende doelen was aanzienlijk.
We hadden ons allemaal opgegeven voor de bbq. Er was ruimschoots vlees voor iedereen. Het was gezellig, al zijn we ook nog drinken in een bar.s Avonds hadden we op uitnodiging van Johan nog een logee in de tent. 
 
Zondag moesten we vroeg opstaan, want de wedstrijd begon al om 9.00 uur. Iedereen was op tijd wakker. De route was hetzelfde als zaterdag maar er waren wel wat wijzigingen aangebracht bij de doelen. Het was nog steeds een survival-tocht door het bos. Misschien moeten we de volgende keer kapmessen meenemen.
We begonnen weer bij dezelfde lus, daarna de duinlus, met als hoogtepunt de krokodil vanaf het hoge duin. Roel en Gert-Jan schoten hem raak. Klasse!
Met foto's maken hadden we wat tijd verspeeld, zodat we wat moesten versnellen voor de laatste doelen.
We hebben het gehaald en waren voor 15.00 uur binnen.
 
Bij de prijsuitreiking bleek dat Jonathan en Roel het heel goed hadden gedaan! Eerste en tweede plaats bij de jeugd. Gert-Jan was zelf erg verbaasd dat hij de tweede plaats had behaald bij de heren!
 
Uitslagen:

Heren Longbow

Zaterdag

Kills

Zondag

Kills

Totaal

2.   Gert--Jan Schoorl

423

7

408

0

831

16  Johan Tromp

442

7

281

6

723

34  Frans Schrama

245

1

216

0

461

36  Frans Hattink

164

2

214

0

378

37  Robert  Witte

142

2

191

0

333

 

 

 

 

 

 

Dames Longbow

 

 

 

 

 

16 Olga Ellen

212

1

179

0

391

 

 

 

 

 

 

Jeugd Longbow

 

 

 

 

 

1.  Jonathan Wesseling

347

4

251

0

598

2.  Roel Witte

321

5

215

0

536