Op 15 maart werd alweer voor de vierde keer de Superkeizerverschieting gehouden tussen Kees en Gert-Jan.
Gert-Jan heeft de voorgaande keren gewonnen en was vastberaden om weer te gaan winnen: hij had zijn pijlen van nieuwe veren voorzien...
Kees had zijn vertrouwde pijlen mee en ging er natuurlijk ook het beste van maken.
Evert (inmiddels 88) was zoals gebruikelijk ook opgehaald en genoot zichbaar van alle aandacht.

Nadat het aanwezige publiek in de zaal had plaats genomen, er was uitgemaakt dat beide heren eerst in hun eigen discipline uitkwamen, klonk het startsein.
Eerst werden er proefpijlen geschoten. Kees moest eerst even warmdraaien, terwijl Gert-Jan gelijk hoog scoorde. Naarmate de eerste ronde vorderde liep hij steeds meer uit. Kees haalde met zijn longbow deze ronde 206 punten. Gert-Jan met de recurve 267 punten.
Een korte pauze volgde, waarin Evert aangaf ook graag nog eens een pijltje te schieten. En zo geschiedde... Even wennen zonder vizier, maar de man stond zichtbaar te genieten. Voor boogschieten ben je blijkbaar niet snel te oud.
De tweede ronde wisselden de heren van boog. Kees schoot recurve en Gert-Jan met longbow. Kees was warmgedraaid en schoot niet onverdienstelijk. Gert-Jan schoot met hout wederom een sterke ronde. De strijd ging gelijk op. Uiteindelijk won Kees  deze ronde. Hij had echter niet genoeg punten ingehaald om de titel Superkeizer te bemachtigen.
Voor de vierde keer op rij is Gert-Jan de winnaar.

Bekijk Foto's

Ronde 1:
Gert-Jan: 267 punten (recurve)
Kees: 206 punten (hout)

Ronde 2: 
Kees: 230 punten (recurve)
Gert-Jan: 221 punten (hout)