Het Schanstoernooi 2014 is gehouden op 18 mei.

Al een paar weken van tevoren was Jan naar de Schans geweest om te kijken waar en hoe dit jaar de doelen konden worden uitgezet. Het resultaat mocht er zijn. Het is een geweldig parcours geworden, met totaal 24 doelen: velddoelen, Fitadoelen én 3D animals. 
Op zaterdag ging de uitzetploeg aan de slag: Jan, Kees, Peter, Johan, Frans en Mark. Het weer was al geweldig en in de loop van de middag was het parcours gereed.

Op zondagmorgen was het weer nog steeds heerlijk en moesten alleen de blazoenen nog opgeprikt worden. Met een paar vroege vogels was dit klusje snel geklaard. Ook Ernst was al heel vroeg aanwezig om de catering op te zetten. Hij werd hiermee geholpen door Ben. De catering was eenvoudig van opzet: water, frisdrank, koffie thee broodjes en soep. Snert en warme worst hoort niet bij de zomer en ook het weer nodigde er niet toe uit.

De eerste deelnemers kwamen op de Schans aan, precies op het moment dat Johan op een hoog punt bij de ingang stond en met zijn doedelzak een prachtig welkomstlied ten gehore bracht. Helaas was Bouwe wegens vakantie niet aanwezig, anders had die er ook nog bij gestaan met zijn accordeon. Maar wie weet....volgend jaar.

Het werd gezellig druk en rond tien uur waren alle deelnemers in historische kleding aanwezig. De sfeer was gelijk al goed, mede door het prachtige weer.

Marja (onze wedstrijdleid(st)er voor die dag)  hield een kort welkomstwoordje en vertelde iets over Fort de Schans, waarna het toernooi van start kon gaan.
Het parcours was divers: lange afstand schoten, over het water schieten, naar beneden schieten, een waaierdoel. Hulde aan Jan die dit allemaal had bedacht. Tussendoor kwamen de schutters steeds langs de catering.

Rond de middag was de eerste ronde klaar. Na een korte lunchpauze begonnen we aan de tweede ronde. Hiervoor waren geen wijzigingen aangebracht, zodat het wat sneller verliep.

Halverwege de middag waren alle schutters klaar en kon de prijsuitreiking van 'de Schansgans' (beschikbaar gesteld door Kees de Waal)
plaatsvinden.

De reacties van de schutters waren zeer positief, het aantal deelnemers  20% meer dan vorig jaar, het weer geweldig....

We kijken terug op een heel geslaagd 2e Schanstoernooi!

Bekijk een kleine foto impressie of bekijk het Picasa album van de Eilandschutters

Schanstoernooi 2014 Uitslagen.pdf

Lees meer op Schansflyer 2014.