Spannende Koningsverschieting Eilandschutters

 

Bij handboogvereniging Eilandschutters is de strijd om de titel van koning in de verschillende disciplines weer gestreden. Twee schutters mogen zich voor het derde jaar op rij koning noemen. Roy Westerik is koning van de Recurve schutters, en Marinka Kampstra is voor het derde jaar koning(in) van de Compound schutters. Dit betekent voor beiden dat zij dit jaar de keizers mogen uitdagen, en als zij deze wedstrijd winnen, de titel van keizer over nemen. De datum van de wedstrijd tussen de koningen en keizers, Gert-Jan Schoorl bij de Recurve en Ben Moor bij de compound, is nog niet bekend.

 

Met name bij de recurve schutters lagen de scores van de eerste drie schutters heel dicht bij elkaar, met slechts 6 punten verschil, en was Roy Westerik in eerste instantie bang dat de koningsbeker aan hem voorbij ging. Ook bij de longbow schutters lagen de scores van de eerste drie schutter dicht bij elkaar. Met 9 punten verschil op nummer twee, mag Jan Prins zich voor het tweede jaar op rij koning noemen. Kees Bakker kan nog een jaar gerust zijn met zijn titel van keizer bij de longbow schutters.

Bij de barebow schutters is Pieter Kamp koning gekroond. Hier lagen de scores wat meer uit elkaar.

Onder de jeugd werd gestreden om de titel van prins. Bij de recurve ging deze titel naar Dirk Roeper, en in de houtklasse ging deze titel naar Abe Witte.