Het was er dit jaar niet van gekomen om eind januari de Superkeizerverschieting te houden....
Kees vond het een goed idee om de wedstrijd tegen Gert-jan te schieten op de dag van het 40 jarig bestaan van de Eilandschutters op 30 maart 2014.
En zo geschiedde.

De vaste groep schutters was aanwezig. Nadat we de jubileum-tompoucen met logo hadden genuttigd en de zaal in gereedheid was gebracht (het publiek mocht in de zaal) kon er worden gestart. 
Aad wilde nog boogcontrole uitvoeren, wat maar goed was, want Kees was (door de zenuwen?) de button vergeten. Gert-jan won de  loting, hij koos om met hout te beginnen. Kees begon de eerste ronde dus met recurve.

De stand in de eerste ronden liep nagenoeg gelijk op. Kees had last van zenuwen, hij schoot helaas een misser. Aan het eind van de eerste ronde was er 11 punten verschil tussen de mannen, in het voordeel van Gert-jan.

De bogen werden verwisseld en de tweede serie ging van start. Spannend, want beide heren schoten nu in hun eigen discipline. Er was nog van alles mogelijk. Halverwege de tweede ronde begon Gert-jan duidelijk uit te lopen en kon Kees hem niet meer inhalen. Na 30 pijlen was het verschil opgelopen tot ...punten in deze ronde.
Het totale punten verschil was uiteindelijk 61 punten: Gert-jan is opnieuw de SUPERKEIZER.

De prijsuitreiking kon echter niet plaats vinden, want de beker was niet aanwezig. Dat wordt nog even zoeken Gert-Jan!

Evert was aanwezig als hoofdscheidsrechter. Hij genoot zichtbaar en gaf aan van de zomer het schieten weer eens te willen proberen.
Aad en Olga waren scheidsrechter. Ben en Jan waren net als de vorige keer de secundanten.

Bekijk alle foto's.