Vrijdag 14 februari 2014

Vanmorgen om 9.00 uur verzamelen bij Odysseus en alle benodigdheden voor het uitzetten van de lussen (wat Jan allemaal had uitgezocht en klaar gezet) in de auto's geladen en naar de Paardewei, het bos bij paal 21. Het weer is goed, droog en niet koud.
Een paar man per lus trekken het bos in om de plokken te slaan, de paaltjes te zetten en om het pad aan te geven. Rond het middaguur zijn de lussen tot zover uitgezet. De 3D-animals zijn per lus gesorteerd op aanhangwagens.
Na de lunch komt Tent-o-rent  en wordt op de parkeerplaats de tent deels opgezet. Leo en het Friese team arriveren ook met de camper, hij houdt vannacht de wacht.

Morgen wordt er harde wind voorspeld....We wachten af hoe het gaat verlopen.

Zaterdag 15 februari 2014

Het was nog donker toen we op de parkeerplaats in het bos aankwamen. Helaas was de harde wind zo hevig ( 8-9 Bft) dat het niet verantwoord was om de tent voor de catering op te zetten... In een hoekje waar het redelijk luw was werd de catering dus in de open lucht klaar gezet. 
De stormachtige wind zorgde er ook voor, dat de lus in de duinen (camping) niet geschoten zou gaan worden. Vandaag dus maar 2 lussen.
Met kruiwagens het bos in om de animals op de juiste plek te brengen. Het verloopt vlot, ruim voor het begin van de wedstrijd staat alles op de juiste plek.
Aad houdt een korte briefing over de wedstrijd en meldt de aanpassingen vanwege de wind. De deelnemers reageren begripvol. De schutters van de duin-lus beginnen met een pauze. 
Om tien uur, als de deelnemers bij het juiste doel zijn gebracht kan de wedstrijd beginnen. In het bos is het goed te doen, geen hinder van de wind.
Een paar doelen blijken niet helemaal te kloppen, maar dat wordt snel opgelost.
De warme snert vindt gretig aftrek bij de schutters die de catering aandoen.
S Middags verloopt de prijsuitreiking snel en goed, mede door Carel, die hiervoor hulp had aangeboden.
We halen de 3D animals uit het bos en vertrekken huiswaarts.

Zondag 16 februari 2014
Deze dag begint ook weer als het nog donker is. Het is gelukkig minder hard gaan waaien, wat betekent dat de tent nu wel kan worden opgezet. In het lichtschijnsel van autolampen wordt ook de catering klaar gezet, nu onder dak. Het wordt snel lichter en de eerste animals worden weer naar de doelen gebracht. De wind zal in de loop van de dag nog meer af gaan nemen en gelukkig kan de duin-lus nu ook worden uitgezet. Hierdoor komen de langere afstand schutters ook aan hun trekken. Om 10.00 uur gaan alle schutters van start, het zijn er iets minder dan zaterdag.
De sfeer is opnieuw goed, het is droog met s middags zelfs zonnige perioden. De reacties van de deelnemers zijn positief. 
Na de wedstrijd worden alle animals door de deelnemers mee terug genomen naar de parkeerplaats. Hiervoor zijn we iedereen zeer erkentelijk, het scheelt ons een hoop werk!
De verkoop van snert, soep en broodjes worst of bal is goed verlopen, aan het eind van de middag is haast alles op.

Als de deelnemers al dan niet met prijs naar huis zijn vertrokken, wordt met hulp van Leo en zijn team o.l.v. Sieme de tent in record tempo afgebroken. De aanhangwagens met animals en catering spullen worden bij Odysseus uitgeladen, waarna we allemaal huiswaarts keren rond half zeven.

Ondanks de harde wind op zaterdag, was het een  geslaagde Winteranimal in 2014.

UITSLAGEN:
 
WA2014 Uitslag _zaterdag 15 februari

WA2014 Uitslag zondag 16 februari

Winteranimal 2014
Voor een fotoimpressie klik op het plaatje.

Foto's van Olga, Jan en Leo. Dankjullie wel!