Voor het eerst hebben de Eilandschutters op 19 mei 2013 een toernooi op Fort De Schans georganiseerd. Hiervoor hebben we toestemming gekregen van Natuurmonumenten, die de eigenaar is van dit gebied. Dit toernooi is alleen voor traditionele bogen en longbows.  Traditionele kleding vrijblijvend, doch doordringend verzocht!

Hierboven de tekst van onze flyer... 

en het was een succes!


Klik op de foto voor meer foto's op deze web-site.

s Morgens vroeg werden de laatste voorbereidingen getroffen voor alle 18 doelen. Helaas was Aad plotseling door omstandigheden afwezig en werd Marja opeens tot wedstrijdleider benoemd.
Ernst en Bouwe (met zijn geweldige brommobiel) zorgden voor de catering. Er werd geen tent opgezet, de weersvoorspellingen waren tenslotte gunstig. Er zou met regen nog naar het tunneltje kunnen worden uitgeweken.

De deelnemers kregen tekst en uitleg over De Schans. Deze locatie is erg leuk om te schieten, met hier en daar water. Om 10 uur ging de wedstrijd van start. 
Het parcours bestond uit 18 doelen, verdeeld in velddoelen en 3d. Verschillende afstanden moesten er worden geschoten en af en toe over het water.
Het verliep allemaal vlot en na de eerste ronde hielden we met alle schutters een korte (lunch)pauze op het middenveld van De Schans bij de catering.

Daarna was het tijd voor de 2e ronde. 
Het was inmiddels een beetje gaan waaien, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was erg gezellig en de deelnemers reageerden enthousiast.

Nadat we allemaal deze ronde hadden geschoten en weer op het middenveld waren werd er nog even wat verbeterpuntjes doorgenomen. We waren het er allemaal over eens dat dit zeker een jaarlijks terugkerend evenement moet gaan worden.

Na de puntentelling bleek dat de prijzen eerlijk werden verdeeld: De helft ging naar de Eilandschutters , de andere helft ging naar de overkant. 

Rond vier uur konden we beginnen met opruimen, wat vlot verliep.
We kijken zeker terug op een geslaagd toernooi. Mede dankzij Marja, die de taak van Aad vlekkeloos heeft overgenomen!


Schanstoernooi uitslagen