Gert-jan is onze 'recurve'keizer en Kees de 'hout'keizer, maar vorig jaar hebben beide heren elkaar voor het eerst uitgedaagd en zo is de titel Superkeizer ontstaan. Gert-jan was de Superkeizer in 2012.
Zondag 20 januari werd de Superkeizerverschieting opnieuw gehouden, de winnaar mag zich weer voor een heel jaar lang  de Superkeizer van de Eilandschutters noemen.


Beide heren zijn erg goede schutters, zowel met hout als met recurve staan ze hun mannetje en daarom wisten ze van te voren dat het een spannende strijd zou worden. Maar een feit is: de beste wint!

Evert, ons oudste lid werd uitgenodigd als hoofdscheidsrechter, Ben en Jan waren de secondanten, Aad en Marja traden op als scheidrechters. 
De wedstrijd bestaat uit 2 ronden van 30 pijlen, waarbij één ronde met recuveboog en de andere ronde met longbow wordt geschoten. Gert-jan won de loting en er werd met recurve gestart.

De proefpijlen van Kees waren niet heel goed, maar daarna ging het gelukkig wel weer beter. De eerste helft van de wedstrijd schoten de heren haast hetzelfde en gingen de punten gelijk op. Gert-jan schoot constant en  een voorsprong groeide. De eindstand van de eerste ronde was 273 punten voor Gert-jan, en 236 punten voor Kees.

Na een korte pauze werd de strijd vervolgd, maar dit maal met de longbow. Hiermee is Kees heel sterk, het kon nog alle kanten op gaan. Deze keer gingen de proefpijlen goed, Kees was in zijn element en het leek erop dat hij zijn achterstand ging inhale
Gert-jan schoot deze ronde rustig zijn punten en liet zich niet van de wijs brengen en het bleef tot het eind heel spannend. Na de laatste pijl was er nog maar een klein puntenverschil over het totaal.
Kees won deze longbow-ronde ruim met 242 punten, Gert-jan haalde hierbij 211 punten. 

Het totale puntenverschil tussen beide schutters was 6 punten in het voordeel van  Gert-jan en daarom mag hij zich de SUPERKEIZER VAN 2013 noemen.


 RECURVE-ronde                                                               LONGBOW-ronde