Na een valse start vrijdag 5 april, omdat je nu eenmaal niet met hoog water oesters moet gaan rapen...is het zaterdagmorgen  toch wel gelukt!
Kees, Noud en Olga hebben negen emmers vol oesters vers uit zee gehaald. 
We zijn klaar voor de wedstrijd die morgen verschoten gaat worden en waarvoor 30 schutters zich hebben aangemeld.

.

Zondagmorgen was het gezellig druk in het Schietsportcentrum. Er waren aardig wat schutters van verschillende verenigingen die naar het eiland waren gekomen voor ons Oestertoernooi. Om 10.00 uur druppelden de laatste Texelaars binnen (écht Texels kwartiertje dus!) maar  daarna kon er gestart worden met de wedstrijd.
Na de uitleg van Henk, onze scheidsrechter, schoten we de proefpijlen met daarna de eerste ronde, 30 pijlen op 18 meter. Het verliep vlot en ongedwongen, de sfeer was goed. Aan het eind van deze ronde hielden we een lunchpauze met patat, kroket en frikandel.
Daarna was het tijd voor de tweede ronde. Deze ging gelijk van start, zonder eerst proefpijlen te schieten. Na een kleine twee uur waren we klaar met de wedstrijd. 


Hier kun je meer foto's bekijken 

Bouwe en Johan hadden  inmiddels al aardig wat oesters geopend die gretig aftrek vonden. Voor degenen die geen oesters lustten waren er ook gebakken slippies. 
Aad had ondertussen de uitslagen verwerkt en al vrij snel werden de prijzen uitgereikt. Voor alle deelnemers was er een prijs :-) Onze bordjes met parels en oesters doen het nog altijd goed.
De middag liep ten einde en de overkantse schutters konden naar huis met de boot van 16.00uur.


Lees zeker ook het leuke verslag van deelnemer Dik Delfsma!


Uitslagen Oestertoernooi 2013.