Helemaal af is hij nog niet, onze mooie buitenbaan. 
Maar omdat er altijd wel werk blijft, hebben we op 3 juni 2012 onze buitenbaan feestelijk geopend.

Alle leden en andere genodigden hadden voor deze dag een speciale uitnodiging ontvangen. De Texelse Courant was op de opening aanwezig en ook Radio Texel  nam in de loop van de middag contact met ons op.

Het weer was een beetje druilerig, maar ‘s middags zou het droog worden, volgens buienradar. Dat buienradar geen klok kan kijken bleek, want op het laatste moment werd besloten toch een tent voor het publiek op te zetten.
Enfin, om 14.00 uur was de baan versierd met vlaggen en ballonnen, alle doelpakken waren van blazoenen voorzien, het publiek en de koffie bleef droog in de tent en het wachten was op ons oudste lid, Evert van BockomMaas, aan hem de eer de baan officieel te openen. 
Nadat Evert was gearriveerd, werd hij welkom geheten en moest hij een groot blazoen doorknippen, wat voor de poort was gespannen. Hij mocht als eerste de baan betreden en opende het grote hek, waardoor alle schutters en het publiek ook op de baan kwamen. Onze voorzitter hield een korte toespraak over de aanleg van de baan en  de werkzaamheden die inmiddels zeven jaar hebben geduurd. We zijn blij met de buitenbaan, waar over een afstand van 50 meter kan worden geschoten.  "Er moeten nog wat puntjes op de i gezet” aldus Marja, die daarmee duidde op het bewerken en inzaaien van de grasmat, wat overigens na de Texelronde in de planning ligt.Toen was het tijd voor het verrassingstoernooi. 
Op 15 meter schoten alle schutters tegelijk hun eerste pijl op de ballonnen die op de blazoenen waren geprikt, waarmee de schietwand klaar was voor het vervolg.
De eerste schietbeurt bestond uit 3 pijlen op de langste afstand, waarna er bij iedere beurt steeds 5 meter naar voren werd opgeschoven. 50, 45, 40, ….10m. Als je onverhoopt een ballon raakte kreeg je minpunten. 
Dat 50 meter nog een onbekende afstand voor ons is, bleek uit het feit, dat er enkele pijlen op het dak van het gebouw belanden.
Na afloop van de wedstrijd werden de punten geteld en werden de prijzen uitgereikt. De middag werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

Kijk voor allerlei foto's van de aanleg en van de opening bij Foto's kijken