Op 8 mei 2012 vond  weer de Koningsverschieting plaats. De winnaar van deze jaarlijkse wedstrijd waar bij  de Eilandschutters 36 pijlen worden geschoten op een afstand van 25 meter, mag  zich het komende jaar Koning van de Eilandschutters  noemen.

Bij de Longbowschutters is momenteel  geen zittende koning, want Koning Cees Bakker heeft de Keizerstitel gekregen. Voor de nieuwe koningstitel in deze klasse streden drie schutters, Jan, Jaap en ernst. Kanshebber voor de titel  was Jan  Prins, die vorig jaar net geen Koning werd. Jan schoot een supergoede wedstrijd en was na twee derde van de strijd bijna zeker van zijn titel. Voor de plaatsen twee en drie werd er voortdurend stuivertje gewisseld tussen Ernst Schuurman en Jaap Jager.  Beide heren schoten niet onverdienstelijk en tot aan de laatste pijl was het spannend. Na de puntentelling bleek Prins de nieuwe Koning te zijn geworden. 

Ook in de Recurveklasse moest er geschoten worden voor een nieuwe koning, want ook hier is Gert-Jan Schoorl tot Keizer gekroond. Wegens ziekte en afmeldingen werd er aan deze wedstrijd deelgenomen door zes  schutters. 
Alle ogen waren gericht op Johan Tromp die al twee jaar opeenvolgend de koningstitel won. Johan schoot een redelijke wedstrijd, maar haalde niet genoeg punten om de koningstitel te bemachtigen. Door de meeste schutters werd goed geschoten en het bleef de grote vraag wie de winnaar zou worden. Het was vooral een spannende wedstrijd, omdat de punten van alle schutters pas na afloop werden opgeteld en daarna pas de Koning bekend zou zijn.  De uitslag
was zeer verrassend, na  de puntentelling bleek dat de eerste drie schutters erg dicht bij elkaar waren geëindigd. 
Noud Ellen werd 1e en mocht zich tot nieuwe koning laten kronen en de wisselbeker in ontvangst nemen. Op de voet gevolgd door zijn vrouw, Olga Ellen, een topprestatie van de enige dame in deze klasse, die  slechts met één punt verschil naast de titel greep.

Gelukkig mogen ze samen een heel jaar naar de wisselbeker kijken!
 

Bij de jeugd werd de Prins/prinses verschieting gehouden. 
Milan Holman en Kevin Joseph mogen zich de prins noemen.