Zondag 1 april hielden de Eilandschutters het jaarlijkse Oestertoernooi. 


Het aantal aanmeldingen voor deze wedstrijd op Texel was niet al te groot, omdat er momenteel ieder weekend overal in het land wel een handboog-, of 3D-wedstrijd wordt georganiseerd. Sommige wedstrijden elders worden zelfs afgelast wegens gebrek aan deelnemers en  de Eilandschutters hadden daarom al bij voorbaat besloten dat het Oestertoernooi gewoon door zou gaan. 

Deze wedstrijd bestaat normaal uit 2 rondes van 30 pijlen op een afstand van 18 meter met daarna een finaleronde. Vanwege het kleinere aantal deelnemers was besloten alleen de 2 wedstrijdrondes te schieten waarna de winnaars in de verschillende klassen bekend gemaakt werden, de finaleronde kwam te vervallen. 

De wedstrijd verliep vlot en er werd goed geschoten. Dayo Hellegers (8 jaar) maakte op Texel zijn debuut met zijn recurveboog en haalde in beide rondes totaal 188 punten. Voor de Texelse jeugdschutters was het  een onderlinge wedstrijd want er waren geen aspirantschutters van andere verenigingen naar het eiland gekomen.  
Anders was het bij de Dames Longbow, die met een groepje uit Ede naar het Oestertoernooi waren gekomen. Lisette Kampstra was op haar eigen verzoek ingedeeld in deze hogere Longbowklasse, waardoor ze bij de dames op een 4e plaats eindigde en daardoor net een prijs misliep.
Bij de Heren Longbowschutters ging de  strijd tussen Jan Prins en Kees Bakker. Jan won de 1e prijs in deze klasse met een verschil van 100 punten op nr 3.

Bij de Dames Recurve  schoot Olga Ellen in de 1e ronde een PR van 260 punten en werd 1e. Marinka Kampstra schoot een goede wedstrijd en werd tevens 1e in haar klasse.

Bij de Heren Recurve was het spannend tussen Gert-Jan Schoorl en Frans Hoogstraaten. De 1e ronde tussen hun werd afgesloten met slechts 2 punten verschil. Na de 2e ronde was er een verschil van totaal 3 punten en werd Frans Hoogstraten 1e. Gert-Jan eindigde als 2e. Peter Mulder werd 3e. John Timmermans schoot zijn 1e wedstrijd en werd 4e.

In de Compoundklasse waren 2 schutters actief. Bas Hellegers en Roy van der Meulen schoten samen een spannende wedstrijd.

Traditioneel konden er na afloop van de wedstrijd  verse oesters worden gegeten, die de Eilandschutters daags tevoren zelf hadden geraapt. Hoogtepunt daarvan was een oester mét een parel er nog in! 

Voor wie niet van oesters hield was er vers gebakken sliptong.

De Eilandschutters kunnen terug kijken op een zeer geslaagde middag.

Hier vind je de uitslagen van het Oestertoernooi.