Dinsdag jl. vond bij handboogvereniging Eilandschutters weer de Koningsverschieting plaats. 
De winnaar van deze jaarlijkse wedstrijd mag zich het komende jaar Koning van de Eilandschutters  noemen. De schutter die drie opeenvolgende jaren de Koningsschutter wordt mag dan in een wedstrijd de Keizerschutter  van de vereniging: Gertjan Schoorl, uitdagen.

De Koningsverschieting vindt plaats in verschillende categorieën, namelijk de Recurve en de Longbow. De recuve boog is een Olympische klasse en de bogen zijn o.a. te herkennen aan de stabilisator en een vizier. De Longbow is de meest elementaire boog en bestaat uit een houten boog zonder hulpmiddelen.
Bij de Longbowschutters is Kees Bakker al twee opeenvolgende jaren de heersende Koning. Deze keer was het erg spannend en twee schutters bleken aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Kees Bakker voor de derde keer op rij winnaar in de Longbowklasse ( 172punten) met een miniem verschil op nummer twee  Jan Prins (169punten). Jaap Jager eindigde op een verdienstelijke derde plaats (107 punten).
In de Recurve klasse is Johan Tromp de zittende koning en moest zijn titel verdedigen. Door materiaalpech had hij geen goed begin van de wedstrijd. Er bleken lange tijd meerdere kanshebbers op de titel Koningsschutter te zijn en het was een spannende wedstrijd. Uiteindelijk kwam Johan Tromp toch goed terug en wist de concurrentie achter zich te houden,  hiermee  prolongeerde hij met 9 punten verschil, zijn Koningstitel. (268 punten). Op een gedeelde tweede plaats eindigden Frans Schrama en Henk Witte (259 punten).Bij de jeugdschutters werd gestreden om de titel Prins of Prinses.
 In de Longbowklasse ging de strijd tussen Lisette Kampstra en Milan Holman. Lisette heeft een flinke ervaring wat schieten betreft en behaalde de 1e plaats met een ruime voorsprong (147 punten). Zij mag zich nu de Prinses van de Eilandschutters noemen.
In de Recurve klasse van de jeugd was het voor een aantal beginnende schutters de eerste keer dat ze deelnamen aan deze wedstrijd. Tijdens het verloop van de wedstrijd bleek dat de het  ging tussen twee kanshebbers. De titel Prins werd gewonnen door Hidde Plaatsman (266 punten) die echter nog niet zo heel lang aan handboogschieten doet. Op de tweede plaats met slechts twee punten verschil eindigde Kevin Joseph (264punten).
Verrassend was de derde plaats voor Kevin Timmer (217 punten)en ook Maya Oxener leverde een bijzondere prestatie als beginnend barebowschutter  (136punten).