Afbeelding invoegen
 

Troonswisseling bij de Eilandschutters

Zondag 9 april werd in schietsportcentrum "OdysseusĒ de jaarlijkse Koningsverschieting van de Eilandschutters gehouden. Dit is binnen de handboogsport de belangrijkste clubwedstrijd van het jaar. Bij de Eilandschutters vindt de Koningsverschieting traditioneel plaats op 25 meter en mogen per schietbeurt twee pijlen worden geschoten, met een totaal van 32 pijlen De winnaar mag zich een jaar lang koning noemen in zijn klasse. Er werd gestreden in drie klassen.

In de Compound klasse ging het puntenaantal tot halverwege de wedstrijd gelijk op tussen Marinka Kampstra en Aad van Gils. Uiteindelijk was het Marinka die aan het langste eind trok en zich de eerste Compound koningin mag noemen.

 

Bij de Recurve schutters was de grote verassing dit jaar Roy Westerik. Hij schiet nog maar kort en schreef na een spannende eindstrijd de Koningstitel op zijn naam.  Op de hielen gezeten door Olga Witte.

 

Bij de traditionele schutters kon de zittende koning Remco Oostra zijn titel  niet verdedigen.  Marja Kampstra bleek goed in vorm en Jan Prins kon niet voorkomen dat zij de wedstrijd won en de titel van koningin in de wacht sleepte.
 
 

Compound

 

 

1

Marinka Kampstra

297

2

Aad van Gils

281

 

 

 

Hout

 

 

1

Marja Kampstra

179

2

Jan Prins

138

3

Jaap jager

117

 

 

 

Recurve

 

 

1

Roy westerik

267

2

Olga Witte

257

3

Frans Schrama

240

4

Bouwe Kuipers

238

5

Noud Ellen

214

 
 Jeugd

1

Jonathan Wesseling

203

2

Jesse Schoots

154

3

JoŽl  Sandyk

133

4

Jaimy Mets

102

5

Maud Westerik

72